HB Atelier

OLIEVERF

Tijdens mijn opleiding schilderen, die begonnen is met een aquarelcursus op de Volksuniversiteit en later verder gegaan naar de Academie voor Schone Kunsten, België heb ik me een eigen identiteit weten te creëren in de vaardigheid met de penselen. Ook het zelf opspannen en prepareren van doeken sprak mij erg aan, hoewel het arbeidsintensief is heb ik de vrijheid om andere dragers te gebruiken, zoals militaire kleding, plunjezakken etc. Mijn voorkeur gaat uit dat je het penseel gebruik moet kunnen zien, het gevecht met de olieverf en het canvas, ook hierbij hanteer ik graag de techniek van opzetten en weghalen waarbij het een gelaagdheid krijgt die spannend en interessant wordt.

INKT

Tijdens mijn opleiding Tekenkunst Specialisatie ben ik mij gaan toeleggen op het gebruik van verschillende mediums te combineren. Ik maak gebruik van Oost-Indische inkt, olieverf, lijmsoorten, gumtechniek, krastechniek. Eerst op papier, kunststof dakfolie, zink, glas en later op transparante sheets waar na veel pogingen en studies uiteindelijk een tevreden resultaat kwam. Het is een arbeidsintensief proces wat uit diverse lagen is opgebouwd, je zet het op laat het gedeeltelijk indrogen, krast en veegt weer weg, ik plaats weer een laag toe en dit proces herhaald zich een aantal keren. Wanneer het werk uiteindelijk droog is, wat een aantal weken duurt, wordt het een- of twee-laags werk in een fragiele metalen lijst achter glas geplaatst.

PAPIER

Tijdens mijn opleiding Tekenkunst heb ik vanaf het begin gebruik gemaakt van oude foto’s, foto’s met een kartelrandje en geel / grijs van kleur. Wat mij hierbij enorm aansprak waren de houdingen van mensen, de kleding, kapsels, de omgeving waarin de foto’s genomen werden, in armoede, oorlog, vakanties etc. Ik zoek naar delen die gebruikt kunnen worden voor een interessante compositie. Door vormen, figuren te verplaatsen en te veranderen ontstaan combinaties waar ik gebruik van maak. Ik ben altijd op zoek naar verschillende papiersoorten en afhankelijk daarvan besluit ik wat te doen met gumtechniek, krastechniek, toevoegingen van andere papiersoorten en maak daarbij gebruik van O.I. inkt, potlood, pampastel, houtskool.

EXPOSITIES

2008 Stichting Kompaan, Initiatiefneemster groepsexpositie
2009 Kunsthal Westpoint, Tilburg, Initiatiefneemster groepsexpositie
2010 School voor Vredesmissies, Harskamp, Uruzgankunst bij SVV
2010 Open Landmacht dagen, Havelte, onderwerp Afghanistan
2011 Moldopoli, Portugal, mixed media
2013 Officiële opening HB Atelier
2013 Arte Algarve, Portugal, mixed media
2014 Bosscheweg “Presenteert”, initiatief groepsexpositie
2015 Serviceflat Het Laar, Tilburg, solo expositie
2017 SHE‐ART Gallery, Nuenen, groepsexpositie
2018 Kasteel Ravenhof – Stabroek, België, groepsexpositie